Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontrola obchodů a provozoven na letišti odhalila nedostatky

4. 12. 2012

 

flughafen-gran-canaria-2010.jpg

Radnice v okrese Ingenio, pod kterou místně přísluší i letiště Gando (Gran Canaria) v současné době prověřuje, zda provozovatelé obchodů na letišti jsou vůbec přihlášeni jako plátci daní, zda daně odvádějí, zda mají vyřízení příslušné licence (prodej tabáku, alkoholu a další) a zda obchody a provozovny občerstvení splňují zákonné normy. 

Podle radního pro záležitosti letiště a rozvoj města, Domingo Gonzaleze, se radnice stará ochránit alespoň to málo, co letiště městu a okresu přináší. Jak radnice stále zdůrazňuje, město na provozu letiště prodělává.

Radní také přiznal, že poslední inspekce obchodů na letišti byla provedena v roce 2004 (!), přičemž je podle jeho slov zcela normální obchody a provozovny kontrolovat jednou za 1-2 roky.

Gonzales prozradil, že byly zjištěny nedostatky i takového charakteru, že některé provozovny fungují bez příslušného schválení. Radnice přijímá příslušná opatření.

Zodpovědní pracovníci referátů daní, plánování rozvoje a veřejných věcí jsou nyní zaneprázdněni zjišťováním skutečného stavu ve všech prostorách letiště včetně hangárů či autobusových zastávek s důrazem na kontrolu všech nařízení a norem, včetně bezpečnosti práce.

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist