Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květnová Gay Pride Maspalomas očekává čtvrtmilionovou návštěvu, přijede i Conchita Wurst

11. 4. 2019

gay-pride-maspalomas-2019.jpg

Letošní Maspalomas Gay Pride očekává u příležitosti svých 18. narozenin rekordní návštěvu až 250 tisíc lidí. Jejím hlavním Mottem je "We celebrate, have fun, and claim through the party". Vše podstatné včetně podrobného programu lze nalézt na webu pořadatelů

„Nejbláznivější a nejzábavnější Pride světa“ se bude konat od 2. do 12. května a u příležitosti své "plnoletosti" připravila skutečně speciální program. Význam letošní Pride umocňuje i skutečnost, že tento rok si připomínáme padesáté výročí Stonewallských nepokojů, kde se zrodilo hnutí za obranu práv LGBT. Tehdy před 50 lety se jednalo o první americké, ale zřejmě i světové, vystoupení gayů a leseb v boji za jejich požadavky a je obecně uznáváno jako nejdůležitější událost, která vedla k hnutí osvobození gayů a modernímu boji za práva LGBT ve Spojených státech. Přesto, že od "Stonewallského povstání" uplynulo už půl století, je stále nutné si připomínat, že gayové a lesbičky jsou nadále diskriminováni v několika zemích světa, přičemž v některých z nich jsou dokonce trestáni smrtí. Z tohoto důvodu chce letošní Maspalomas Pride přispět k vytvoření atmosféry bratrství a bezpečnosti, kdy během jedenácti dnů trvání oslav se kdokoli může cítit bez sebemenšího strachu z diskriminace. Stručně řečeno, Pride chce být příkladem tolerance a integrace.

Pořadatelé očekávají, že na akcích, které se budou organizovat převážně v nákupním centru YUMBO a na závěrečném průvodu ulicemi Maspalomas se sejde asi 250 tisíc lidí různých národností. Kulturních akcí se zúčastní umělci ze Spojených států, Velké Británie, Španělska, Francie, Brazílie nebo Rakouska, v poslední den vystoupí i Thomas „Tom“ Neuwirth, rakouský gay, umělec a zpěvák, známý jako vousatá zpěvačka Conchita Wurst. Celkově bohatý tradiční program (volba Drag Queen, závod na vysokých podpatcích, pěnová párty, katamarán, párty v bazénu a další) osvěží několik nových akcí, například venkovní párty v kovbojském stylu, která se bude konat v Siux City v San Augustín. 

Vrcholem oslav pak bude velkolepá Maspalomas Pride Parade na třídě avenida de Tirajaňa na Playa del Inglés, která začíná v sobotu 11.5.2019 v 16 hodin. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist