Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květnová Rally Islas Canaria bude s českou účastí

20. 4. 2017

 rally-islas-canarias.jpg

Startovní listina 41.ročníku Rally Islas Canarias, závodu, který se pojede na ostrově Gran Canaria ve dnech 4. - 6.května 2017, je doslova nabitá zvučnými jmény a výbornými auty. Podle informací webu atodomotor.com, který zveřejnil neoficiální startovní listinu, nechybí mezi jezdci ani česká dvojice Antonín Tlusťák s copilotem Ivo Vybíralem. 

Rally Islas Canarias by se měla účastnit i česká posádka ACCR Czech Team, Jan Černý a Filip Mareš, která se účastní tento týden (21. - 22.4.2017) Rally Šumava Klatovy. Uvádí to web autosport.cz. Jasno však bude s českou účastí až příští pondělí, kdy bude zveřejněna oficiální startovní listina. 

Letošní ročník populární Rally Islas Canarias se jede v rámci evropského šampionátu FIA ERC, šampionátu Španělska v rally na asfaltu a šampionátu Kanárských ostrovů. Celkem se do Rally Islas Canarias zapsalo 125 závodních týmů a piloti budou řídit 27 aut kategorie R5, 24 aut kategorie R2, 7 z kategorie R3 a také poprvé na Kanárské ostrovy přijede vůz kategorie FIA RGT.

I když oficiální seznam startujících v letošní rally Islas Canarias bude zveřejněn až příští pondělí, již teď je ale jasné, že diváci si užijí nejen techniku, ale také piloty, kteří ji budou řídit v horách ostrova Gran Canaria. Přijede Alexey Lukyanuk, aby obhájil své loňské vítězství, soupeřit s ním o body bude i dvojnásobný vítěz evropského šampionátu v rally, Kajetan Kajetanowicz a hlavně aktuální vedoucí šampionátu Bruno Magalhaes se svou Škoda Fabia R5. K dalším velkým favoritům patří i Francouz Bryan Bouffier se svým Fordem Fiesta R5 (přehled jezdců a vozů naleznete ZDE). 

Vozem, který bude mít největší zastoupení na startovní listině, je k potěšení českých fanoučků a příznivců motoristického sportu model Škoda Fabia R5. Diváci jej uvidí na startu celkem jedenáckrát a za jeho volantem budou sedět piloti jako Magalhaes, Griebel, Max Rendina, francouzský mistr Michel Sylvain, Španělé Pedro Burgo a Yeray Lemes a především Češi Jan Černý a Antonín Tlusťák

Mapu jednotlivých etap Rally Islas Canarias 2017 včetně itineráře a nebo i virtuální prohlídky naleznete na webu pořadatelů

Více INFO na webu FIA. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist