Jdi na obsah Jdi na menu
 


La Fortaleza na Gran Canaria slaví rok od svého znovuotevření

9. 4. 2016

la-fortaleza.jpg

Interpretační centrum La Fortaleza, ležící nedaleko příjezdové silnice k městu Santa Lucia (mapa), slaví tento víkend své první výročí znovuotevření. V průběhu celého víkendu je centrum otevřené návštěvníkům zdarma.

Svou návštěvou centra můžete přispět k zalesňování ostrova, protože centrum za každých 100 návštěvníků zasadí a bude udržovat jeden strom. V loňském roce muzeum a archeologické naleziště La Fortaleza navštívilo více než 5 tisíc lidí. 

V muzeu se návštěvníci poučí o o životě domorodých lidí prehispánské populace v této části ostrova před více než 800 lety. Muzeum nabízí návštěvníkům plnohodnotné reprodukce obytných jeskyní, pohřební místnosti a kamenného obydlí. Vše doplňuje multi-dotyková obrazovka s různým obsahem a audiovizuální prezentace způsobu života obyvatelů pevnosti La Fortaleza, která byla jedním z posledních míst, kde se původní kanárští obyvatelé bránili španělským dobyvatelům.

K dispozici je také obchod, kde si můžete koupit místní výrobky, produkty ruční práce, med, víno, olej a také řadu upomínkových předmětů. 

Pevnost a archeologické naleziště la Fortaleza můžete navštívit i Vy společně s námi v rámci výletu Přehrada v horách, Santa Lucia, San Bartolomé a Fataga

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist