Jdi na obsah Jdi na menu
 


Las Palmas bojuje s invazí holubů

13. 3. 2015

holub-na-plazi.jpg

Město Las Palmas, stejně jako mnoho jiných měst, má také problémy s přemnožením holubů. Obzvlášť výrazné je přemnožení v posledních dvou letech a zvláště v létě se stává situace na pláži Las Canteras neúnosnou. Město se proto nyní rozhodlo do boje s holuby nasadit orly a jestřáby. Radnice se domnívá, že přírodní nepřátelé musí holuby donutit změnit své návyky a opustit minimálně tuto část města.

Dravci budou nasazování na pláži Las Canteras nepravidelně tak, aby se holuby nemohli přizpůsobit. V tiskové zprávě Adelina Gonzalez (radní pro oceán, veřejné zdraví a hygienu) uvedla, že tento postup je "normální" na letištích a že se dá předpokládat, že holuby se oblasti s dravci budou vyhýbat. Podle radní se jedná o velmi citlivý způsob, jak odstranit tato zvířata z pláže.

Tito dravci byli údajně cvičeni tak, že by měli "plašit" pouze holuby a neohrožovat ostatní ptactvo. V opačném případě by byl projekt "okamžitě zastaven", uvedla Gonzales.

Město také velmi důrazmě žádá obyvatele a návštěvníky, aby holuby nekrmili. To totiž způsobuje jejich přemnožení s velmi negativními projevy, jako je nejen jejich přítomnost na plážích, ale také poškození fasád domů nebo přenos nemocí. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist