Jdi na obsah Jdi na menu
 


Las Palmas čeká významný urbanistický projekt, čtvrť Las Rehoyas se bude znovu stavět

12. 1. 2020

rehoyas1.jpg

V letošním roce začíná jeden z největších urbanistických projektů v moderní historii města Las Palmas. Očekává se, že restrukturalizace a renovace čtvrtě Las Rehoyas (mapa) bude trvat nejméně 18 let a kromě demolice a výstavby nových domů a škol se také zvětší stávající plocha parku celkem o 68 503 metrů čtverečních. V letošním roce budou postaveny první dva nové bytové domy, jeden u parku se 148 byty, na místě stávajícího parkoviště a jeden se 152 byty na Calle Doctor Chiscano.

Vzhledem k rozsahu je tento projekt považován za nejambicióznější v rozvoji měst na Kanárských ostrovech. Po dokončení čtvrť nabídne bydlení pro 2 558 rodin, 643 rodin ze stávajících obyvatel čtvrť bude muset opustit.  

643 rodin, které budou nuceny čtvrť opustit, může získat alternativní byt z městského fondu, ale ne v centru města, ale v Tamaraceite. Celková doba výstavby bude asi 18 let a bude rozdělena do devíti etap vždy po dvou letech. 

První fáze výstavby se dvěma novými bytovými bloky zabere fotbalové hřiště v parku Las Rehoyas, stejně jako část parkoviště, které bude v budoucnu umístěno pod zemí. Ztráta fotbalového hřiště má být kompenzována výstavbou nových hřišť v jiných částech města.

Kromě bytových domů bude v nových budovách k dispozici také 11 891 metrů čtverečních komerčních prostor pro obchody a dalších 21 405 metrů čtverečních pro sociální zařízení.

Celkové náklady na renovaci čtvrtě se odhadují na přibližně 160 milionů EUR, v současné době je na tento projekt  k dispozici jen 12 milionů EUR, přičemž v první fázi výstavby bude „použito“ pouze 8 milionů EUR. Město plánuje průběžné financování projektu. 

Necháme se překvapit, jak dlouho bude projekt skutečně trvat. Jedna věc je jasná, pro obyvatele čtvrtě to budou velmi nepříjemné příští roky, vykoupené však novými byty. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist