Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letecký provoz mezi kanárskými ostrovy a Belgií bude obnoven v sobotu

24. 3. 2016

ryanair-charleroi.jpg

V důsledku úterních teroristických útoků na letišti v Bruselu je stále přerušený letecký provoz mezi kanárskými ostrovy a Belgií. S výrazným omezením létají pouze letadla společnosti Ryanair na letiště v Charleroi (Brusel jih). 

V Belgii je až do pátečního večera, resp. sobotního rána uzavřeno letiště v Bruselu (Zaventemu). Postiženi tímto opatřením jsou ve vztahu ke kanárským ostrovům především zákazníci leteckých společností Jetairfly (belgické pobočky touroperátora TUI) a Thomas Cook.

Zrušené lety mají ale všechny společnosti, létající na letiště v Bruselu - Zaventemu. Pouze irský nízkonákladový přepravce Ryanair nepřerušil lety na letiště Charleroi, ležící jižně od belgického hlavního města. Zákazníci však musí počítat s nadstandardními policejními kontrolami na letišti i v jeho okolí a obrovskými frontami u přepážek.

Katalánský nízkonákladový přepravce Vueling, jehož letadla často využívají zákazníci z Evropy pro dopravu na kanárské ostrovy, přesměroval všechny své "belgické" linky na letiště v Amsterdamu.

Bruselské letiště před malou chvílí (čtvrtek cca 10 hodin) na sociálních sítích oznámilo, že předpokládané obnovení provozu po teroristických akcích je naplánováno na sobotní ráno. 

Budovy nyní zkoumají statici, kteří musí vydat souhlasné stanovisko ke znovuotevření letištních hal. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist