Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lopésan je lídrem "zelené energie" na ostrovech

3. 10. 2014

baobab.jpg 

Hotelová společnost Lopésan je kanárskou společností a jejím zakladatelem byl Francisco López Sánchez. Od roku 1991 se skupina Lopésan věnuje, mimo jiné, provozování hotelů především na Gran Canaria a Fuerteventura. Společnost patří k lídrům a inovátorům ve svém oboru, což prokázala aktuálně zveřejněním údajů o projektu PILEV. 

Realizace projektu PILEV (Informační středisko Zelená energie), tedy systém zveřejnění soběstačnosti ekologických hotelů řetězce Lopésan na firemním webu, registruje v posledním roce mnoho návštěv ze zemí z různých kontinentů, mimo jiné z USA, Ruska a Číny. 

Projekt PILEV byl vytvořený na univerzitě v Las Palmas de Gran Canaria a společnost Lopesan jej zveřejnila na hlavní webové stránce společnosti.

Tento systém na webové stránce ZDE podává  v reálném čase informace o spotřebě energie v každém ze svých 10 hotelů, které se nachází na ostrově Gran Canaria a Fuerteventura a mají instalované solární panely. Takže, každý si může zjistit, kolik zelené energie který hotel vyrábí aktuálně, vyrobil od rána nebo kolik včera. Návštěvník webu se dále dozví, kolik každý hotel ušetřil ekvivalentu fotosyntézy stromů, kdyby spaloval fosilní paliva a vypuštěl do ovzduší škodlivé CO2.

Jak ekologicky vážně smýšlí společnost Lopésan, a to nejen vy veužití solárních panelů, ale i v recyklaci plastůl či papírů. se může každý přesvědčit na tomto videu. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist