Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lopesan koupil za 41,2 milionů euro 50% ANFI del Mar a ANFI Tauro

16. 9. 2016

anfi-del-mar.jpg 

Skupina Lopesan upevnila svou vedoucí roli v turistickém sektoru Kanárských ostrovů. Prostřednictvím své dceřinné společnosti IFA odkoupil holding Lopesan od dědiců zakladatele skupiny ANFI norskou společnost, která drží přesně 50% akcií společnosti, která vlastní hotelový timesharový komplex ANFI del Mar a ANFI Tauro.

Eustasio López tak usedne ve správní radě s Manuel Santana Cazorla z konkurenční hotelové a stavební skupiny. Věc před několika lety doslova nepředstavitelná. 

Předmětem obchodu, který byl uzavřen po velmi dlouhém jednání před několika dny v norském Trondheimu, je společnost držícící 50% akcií společnosti ANFI Invest. Ta vlastní komlexy ANFI del Mar a ANFI Tauro s více než 3 tisíci lůžky. Jedná se bezesporu o jednu z největších transakcí v hotelovém evropském sektoru posledních let.

Obchod nejen posiluje pozici holdingu Lopesan na kanárském trhu, ale také dává naději projektům v zóně Tauro, kde ANFI "drží" licence a pozemky na stavbu 13 hotelů s více než 7 tisícovkami lůžek.

Podle mluvčího holdingu Lopesan nemá nový vlastník zájem na manažerských změnách ve vedení skupiny ANFI. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist