Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masivní nasazení techniky a lidí v prevenci proti požárům

11. 8. 2013

 

pozar-2.jpg

Celkem 232 lidí je od června do října nasazeno vládou na preventivní kontroly a hlídky před nebezpečím požárů. 

 

Dvě helikoptéry, videokamery, terénní brigády, sedm strážních věží a pět mobilních týmů jsou připraveny 24 hodin denně zjistit jakékoliv riziko požáru na Gran Canaria. 

Podle rozhodnutí ministerstva životního prostředí a ministerstva pro nebezpečné sitauce ostrovní vlády mohou být v případě požáru tyto síly ihned doplněny hasiči, civilní obranou a speciální vojenskou jednotkou umístěnou na základně Gando. 

Z celkových 232 nasazených lidí je 133 zaměstnanců vlády, další jsou brigádníci. Dále jsou nasmlouváni tři piloti a jeden mechanik. 

Vrtulníky mají základnu na Artenara a celkem se o jejich provoz a údržbu stará 43 osob. 

Třicet pracovníků je nasazeno na strážních věžích, které jsou na strategických místech ostrova. Jsou to místa Aríñez, El Pleito, Pico de la Gorra, Hierba Huerto, La Sándara, La Bandera a Pinos de Gáldar.

Dvě terénní brigády mají základny v Las Mesas (San Mateo) a Cruz Grande (San Bartolomé de Tirajana), jsou vybaveny terénními čtyřkolkami s vodní nádrží a tryskou. V nonstop režimu je využívá 90 lidí, kteří neustále projíždějí terén. 

Koordinační centrum (Centro de Coordinación de Incendios -Cecopin), je situováno v Tafira Baja. Zde jsou nejen pracovníci pro přímý zásah, ale i logistici, zásobovači, analytici. 

Součástí je i vyšetřovací brigáda sestávající ze šesti vyšetřovatelů, jejichž úkolem je získat co nejdříve poznatky, kde a kdy byl požár založen a vznést v případě úmyslného založení příslušná obvinění.


 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist