Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maspalomas a Mogán si oddechnou. Vláda začne převážet migranty na Tenerife.

28. 1. 2021

kasarna.jpg

Vláda oznámila, že během několika dní zahájí přesuny ilegálních migrantů z Gran Canaria na Tenerife. Vojenský tábor Las Raices v La Laguna začne přijímat migranty již příští týden. 

Mluvčí vlády Kanárských ostrovů Julio Pérez dnes oznámil, že příští týden budou provedeny první převody migrantů do přijímacího tábora zřízeného v bývalých kasárnách Las Raices v La Laguna (Tenerife).

Na tiskové konferenci Pérez naznačil, že většina z migrantů bude převezena z hotelových komplexů na Gran Canarii a část z hotelů v Tenerife. Přijímací centrum se již několik týdnů připravuje na příjem ilegálních imigrantů. Bývalá kasárna - FOTO - mají mít kapacitu asi 2 000 osob. V Maspalomas je v současnosti asi 2,5 tisíce ilegálních imigrantů, více než 3 tisíce jich jsou v okrese Mogán (Puerto Rico, Arguineguín). Včetně nezletilých je na Gran Canaria na jihu i severu ostrova rozmístěno asi 8 tisíc ilegálních imigrantů. 

Městská rada v La Laguna v loňském roce nejprve neodsouhlasila záměr španělské vlády na využití kasáren pro imigranty a to z důvodu, že přijímací tábor by byl v rozporu s územním plánem. Nakonec v prosinci zastupitelé s vytvořením přijímacího centra podmíněně souhlasili. 

Pérez poukázal na to, že se připravuje k otevření i další přijímací tábor, vytvořený z dalších bývalých vojenských kasáren, tentokrát Las Canteras v La Laguna - FOTO. Toto centrum má mít  kapacitu tisíc imigrantů. Současně uznal, že toto není dostatečné řešení a že je nutné nadále posílit repatriace.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist