Jdi na obsah Jdi na menu
 


Město Firgas vydalo vyhlášku pro chov bojových plemen psů

3. 11. 2012

 

rotvajler.jpg

Město ze severu Gran Canaria - Firgas – přišlo s revoluční vyhláškou týkající se nebezpečných psů.

Nová vyhláška stanovuje osm základních nebezpečných plemen a jejich kříženců. Majitelé musí mít licenci osvědčující původ zvířete a pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou třetím osobám v minimální pojistné částce € 120,000.

Dokument schválený městem Firgas klasifikuje jako potenciálně nebezpečná plemena jako bulteriér, Staffordshire Bull Terrier, americký stafordšírský teriér, rotvajler, argentinská doga, brazilská fila, jejich různé směsi a mnoho dalších.

Zástupce starosty, Manuel Baez, říká, že cílem těchto nových předpisů je udržet kontrolu těch nejvíc nebezpečných zvířat. Vyhláška dále stanoví, že vlastník, který žádá o registraci psa, musí být plnoletý a musí být schopen poskytnout zvířeti potřebnou péči, nesmí být odsouzený za násilné zločiny, jako jsou vraždy, přepadení, znásilnění, mučení nebo sexuální trestné činy. Stejně tak nesmí být ve vztahu s překupníky drog nebo ozbrojenými skupinami.

V rámci zvláštního předpisu je žadatel povinen prokázat, že je fyzicky, psychicky a ekonomicky  schopen chovat tento druh zvířat a že uzavřel pojištění občanskoprávní odpovědnosti za škody způsobené třetím osobám, jehož minimální krytí by mělo činit 120.000 eur. Tento požadavek se vztahuje i na ty, kteří jsou zapojeni do obchodu nebo výcviku psů.

Zvíře, které obdrží licenci, bude mít vystavený průkaz s fotografií, pes dostane mikročip, potvrzení o očkování a bude podléhat preventivní veterinární povinné péči.

Licence bude mít platnost 5 let a nemusí být prodloužena.

Stejnou vyhláškou je s okamžitou platností zakázán bojový výcvik těchto zvířat, který by měl sloužit k posílení agrese zvířete.

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist