Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meteoslužba předpovídá na neděli velmi silné lijáky s bouřkami

21. 3. 2015

dest-22_03_2015.png

Podle meteorologů letos zažily kanárské ostrovy nejchladnější, ale také nejvíce suchou zimu za posledních 17 let. A to přesto, že díky lokálně vydatným dešťům některé z přehrad přetékaly i po více než 36 letech. 

Naposledy však pršelo koncem listopadu a i jen při letmém pohledu na hory od pobřeží je vidět, že tolik typická zimní zeleň byla již před několika týdny vystřídána nazlátlým odstínem zaschlých křovin a sukulentů. 

V neděli by se ale mělo vše změnit. Meteorologové nyní přicházejí s předpovědí, podle které východní kanárské ostrovy Lanzarote a Fuerteventura, ale především Tenerife a Gran Canaria zasáhne v neděli fronta, která od severu přinese velmi silné přívalové deště. Lokálně očekávají meteorologové i bouřky doprovázené kroupami.

První kapky mohou spadnout na severních úbočích Gran Canaria již v neděli dopoledne, bouřky dorazí pravdopodobně ale až v poledne. Přívalové deště by měly ostrov Gran Canaria zasáhnout kolem jedné po poledni a vydatně by mělo pršet až do šesti hodin večer. 

Národní meteoslužba AEMET již vydala první tzv. žlutý stupeň varování ZDE

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist