Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milovníci bodyboardingu si dávají o víkendu sraz na pobřeží Gáldaru

11. 10. 2017

bodyboarding.jpg 

Asi 200 milovníků tohoto způsobu souboje s vlnami si dává tento víkend sraz na severním pobřeží Gran Canaria, v okrese Gáldar, přesněji na pláži El Agujero (mapa). Uskuteční se zde poslední závod okruhu Asociace APB a pokud budou příznivé podmínky, rozhodne se o dvou z celkově čtyř udělovaných titulů. Na každý pád se bude na co dívat.

Pro bodyboarding jsou na Gran Canaria vytvořeny skvělé podmínky: vhodné pláže jako jsou třeba El Confital, El Frontón, La Laja nebo právě v El Agujero. K tomu křišťálově čisté moře s přírodními vlnolamy, teplota moře kolem 20 °C po celý rok a mořské dno, kde sopečný útes dokáže vytvořit rozmanité a pestré vlnobití vyhledávané surfaři. Všechny lokality jsou pro bodyboard vhodné v létě i v zimě. 

A co to je vlastně !bodyboarding"? Moderní podoba tohoto sportu se objevila v sedmdesátých letech, to když surfař, hudebník a inženýr v jedné osobě Tom Morey přišel s prvním masově vyráběným prknem na bodyboarding. Původní prkna pocházela z Havaje a říkalo se jim „paipo“, byly vyrobeny ze dřeva. Dnešní moderní jsou vyráběny z různých kombinací polypropylenových materiálů, na horní straně mívají speciální protiskluzovou vrstvu. 

Bodyboardingové prkno umožňuje tři způsoby jízdy, standardní poloha je na leklého lachtana – na břiše, zvaná též prone, další se nazývají dropknee (napůl se klečí) a stand-up. U té druhé pak stojíte na obou chodidlech – to už můžete jít rovnou surfovat s prknem normálním.

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist