Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modernizace jihu nabírá přesnější obrysy

15. 1. 2013

 barranca-maspalomas.jpg

Není to ani dva týdny, co vláda Gran Canaria schválila Plán modernizace jihu ostrova a noviny se plní články o plánovaných projektech. 

Plán modernizace obsahuje nejen povolení pro výstavbu šestnácti hotelových a obslužných staveb, ale také projekty s důrazem na zeleň, chodce a cyklisty. Tyto realizace by měly být protiváhou mohutné uniformní betonové zástavbě, která logicky narušila v době, kdy výstavba nebyla příliš regulovaná, ráz krajiny. 

Řada ulic na Playa del Inglés a v Maspalomas se promění na pěší bulváry. Již jsme informovali, že radnice zahájí každým dnem přeměnu ulice Avenida Alféreces Provisionales, vedoucí z centra Play del Inglés na pláž, na pěší zónu s lavičkami, palmami a širokými chodníky pro chodce, kde bude automobilový provoz výrazně regulován. 

Další na řadě bude ulice Turoperador Tui (mezi Alejandro del Castillo a Luxair), ulice Neckermann a Estados Unidos. 

Projektanti nezapomněli ve vládním plánu ani na samotnou barranco Maspalomas. Jedná se o celou oblast podél kanálu vedoucího z hor až k majáku, resp. od zábavního centra Holiday World až k rybníku La Charca (mapa). Dnešní chodník dostane povrch z dlažby na místo asfaltu, přibudou lavičky, zábradlí, palmy, okolí, které není zastavěné bude přeměněno na parky. Změna je viditelná na titulní fotce. 

 

 

 

 


 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist