Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modernizace přístavu zlevní dopravu na Tenerife

22. 2. 2015

puerto-de-las-nieves.png

Starosta severozápadního města Agaete, Antonio Calcines, sdělil, že v létě bude zahájena modernizace přístavu Puerto de las Nieves. Dostavba nového kotviště a obchodní plochy o rozloze 1.000 m² zabere čas asi 55 měsíců.

Investice, která byla naplánována již před lety, měla původně stát přes 70 milionů euro. Změna investičního záměru přinesla zlevnění a tak nakonec bude vynaloženo jen 45 milionů. 85% bude uhrazeno z fondů Evropské unie, zbylých 15 % zaplatí správa kanárských přístavů.

Díky této investiční akci bude možné, aby v přístavu kotvilo více trajektů, celkem tři. Zdvojnásobí se také kotviště pro sportovní lodě a jachty. Na nově vzniklé ploše u parkoviště vyrostou komerční objekty. 

Samotné Agaete bude podle starosty z projektu profitovat, protože rozšíření kapacity přístavu umožní až 12 trajektových spojení ze severu Gran Canaria každý den.

To by samozřejmě mohlo znamenat výrazné zlevnění dopravy na sousední ostrov Tenerife. Společnost Fred Olsen, která má nyní na přepravu z Agaete na Tenerife de facto monopol, přepraví do přístavu Santa Cruz de Tenerife každý rok 700 tisíc cestujících. Podle předběžných odhadů by to po dokončení rozšíření přístavu měl být až dvojnásobek.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist