Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mogán připravuje 30 km pěší turistickou trasu

16. 4. 2018

mogan-pesi-turistika.jpg

Okres Mogán na jihu Gran Canaria překonal v loňském roce poprvé magcký milion turistů (1,023,035), což je o 3,84% více než v předchozím roce.

Turisté přijíždějí na pláže Amadores, Puerto Rico či Puerto Mogán, velmi oblíbené jsou úterní trhy v Arguineguín či páteční trhy v přístavu Mogán - INFO..

V okrese je ale také krásná příroda, která si zaslouží objevování v podobě pěší turistiky. Radnice nyní získala z evropských fondů finanční prostředky na vytvoření, resp. znovuobnovení a značení turistické trasy v délce 30 kilometrů.

Trasa bude rozdělena do 5 tématických částí a povede různými oblastmi, včetně chráněných z vyhlídky Tasarte přes údolí Veneguera, Mogán, Barranquillo Andrés až k Pie de la Cuesta

Vytvoření a značení trasy bude financováno ze společného programu EU pro Portugalsko a Španělsko Interreg-MAC 2014-2020 pro oblasti Azorských ostrovů, Kanárských ostrovů, Madeiry, Kapverd, Mauretánie a Senegalu. Program disponuje částkou 2,5 milionů eur a okres Mogán je jediná oblast Kanárských ostrovů, která z něj bude čerpat. Trasa bude stát mogánskou radnici 36 tisíc eur, fond pak přispěje částkou 240 tisíc eur.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist