Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Gran Canaria začaly zimní výprodeje

7. 1. 2016

051_resize.jpg

Skončily Vánoce, oslavy nového roku a tříkrálová nadílka. Nyní tedy konečně mohly začít na kanárských ostrovech zimní výprodeje. A kupující dnes hned od dopoledne vzali většinu prodejen doslova útokem (viz titulní foto).

V obchodních centrech nebylo kde zaparkovat a fronty u pokladen vystačily i na přečtení denního tisku. Obzvláště velký zájem měli zákazníci o slevy ve značkových prodejnách, jako jsou Zara, Mango, Stradivarius, ve švech praskaly ale i prodejny Primark. 

Obchodníci již od rána dnešního dne vyvěšovali ve výlohách a prodejnách nápisy "Rebajas", tady "slevy". Zahájení výprodeje neznamená vždy automaticky zlevnění všech položek v regálech, ale slevy, poskytované obchodníky na některé vybrané zboží, dosahují často až 70%. 

Období zimních slev končí až 6.3.2016, na ostrově Lanzarote dokonce až 31.3.2016.  

Zákon stanoví nejen termíny zahájení a ukončení výprodejů, ale i pravidla poskytování slev a opatření, aby nedocházelo ke klamání zákazníků. Zlevněné zboží musí mít stejnou kvalitu jako zboží před slevou, nesmí být poškozené ani tzv. vrácené. Na zlevněném zboží musí být čitelně vidět původní cena před slevou a cena nová, aby měl zákazník zřetelně na očích cenový rozdíl. 

050_resize.jpg

 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist