Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Las Canteras roste betlém z písku

26. 11. 2015

betlem.jpg

Na pláži Las Canteras roste betlém z písku. To jasně dává najevo, že vánoce jsou už opravdu za dveřmi. Sochaři ze Španělska, Ruska, Itálie a Turecka pracují s více než 2 tisíci tunami písku. Betlém se pro veřejnost otevře již 4.prosince. FOTO.

Umělci pracují na ploše 75 krát 30 metrů a jejich betlém bude otevřený až do oslav Tří králů, tedy do 6.ledna příštího roku. Betlém, který se letos staví již po desáté, bude sestávat ze sedmi částí, které budou zobrazovat jednotlivé biblické výjevy, jako například narození Krista, hvězda nad Betlémem, příchod Tří králů, a chybět nemůže scenérie kanárské krajiny. 

Do práce na letošním Betlému se po několikaleté odmlce zapojil i kanárský umělec Etual Ojeda. Spolu s ním pracují ruští umělci Aleksei Dyakov a Aleksei Shchittov; Ital Leonardo Ugolini a turecký sochař Eda Kaytan.

Radnice v Las Palmas a ostrovní vláda se snaží Betlém propagovat i v turistických oblastech jihu Gran Canaria, osloveni budou i turisté připlouvající na palubách výletních zaoceánských parníků a také velké turistické kanceláře.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist