Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na palubě trajektu mezi Tenerife a La Gomera hořel kamion

26. 4. 2014

 

trajekt-pozar-tenerife.jpg

 

Trajekt společnosti Naviera Armas - Volcán de Taburiente - zažil na volném moři včera mimořádnou událost. V podpalubí trajektu se vzňal kamion, naštěstí nikdo nebyl vážně zraněn a požár se podařilo brzy lokalizovat.

Volcán de Taburiente spojuje Tenerife s ostrovem La Palma s mezipřistáním na ostrově La Gomera. Problém vznikl v prvním podpalubí trajektu chvíli před příjezdem na La Gomera, trajekt se tak vrátil na Tenerife.

Ihned po indikaci požáru protipožárním systémem aktivovala posádka podle bezpečnostních směrnic nouzový plán, cestující s i museli navléci záchranné vesty a shromáždit se na místech určených pro evakuaci z lodě.

Společnost Naviera Armas se k celé záležitosti vyjádřila tak, že požár byl neprodleně zlikvidován a loď se obrátila zpět do mateřského přístavu v Tenerife, kam dorazila ve 20.45 kanárského času. Na místě hned zasahovaly profesionální jednotky hasičů, 13 cestujících bylo ošetřeno pracovníky Servicio de Urgencias Canario (SUC), přičemž 11 z nich proto, že se nadýchali kouře a měli respirační problémy. 

Vláda a námořní záchranná služba Salvamento Marítimo uvolnila mimořádné zdroje na nápravu nastalé situace. Při příjezdu trajektu monitorovala situaci nad přístavem vojenská helikoptéra. 

Úřady nyní vyšetřují příčiny požáru, který poškodil převážně nákladový prostor.


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist