Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na pláži Maspalomas se mění lehátka a slunečníky, kdy budou nové kiosky?

25. 8. 2015

lehatka-plaz.jpg

Radnice v San Bartolomé de Tirajana rozhodla o vylepšení podmínek pro uživatele a návštěvníky pláží El Inglés a Maspalomas. V nejbližších dnech budou postupně vyměněna lehátka a slunečníky.

S výměnou započali pracovníci radnice v úterý a postupně nahrazují již opravdu letitá a mnohdy polámaná lehátka, jejichž nájemní cena rozhodně neodpovídala jejich stavu, kvalitě a čistotě.

Jako první se mění lehátka v zóně 1-A pláže Playa del Inglés. Jedná se celkem o 160 dvojlehátek, dodaných společností Distribuciones Hoteleras Valido (Dihova). Cena kontraktu je 12.800 euro.

Součástí obnovy "lehátkového parku" je i výměna 100 slunečníků v hodnotě 13.369,65 euro společností Sombrillas Mejías SL. Ta dodávku slunečníků zahájí hned v prvních dnech měsíce září. 

Nová lehátka, která jsou více robustní a mají pevnější kostru, mají ale jen dvě polohy nastavení. Navíc radnice ani neuvádí, zda stávající cena pronájmu zůstane zachovaná nebo se zvýší. Stejně tak radnice mlčí o dodávce "kiosků" s občerstvením, které jsou již více než rok o dodavatele v Baskicku. Politici v San Bartolomé se nemůžou dohodnout na společnosti, která je bude provozovat. A tak návštěvníci pláže musí stále poslouchat staré elektroagregáty a pouze snít o záchodech nebo uzamykatelných skříňkách pro úschovu cenností. Přitom počet návštěvníků pláže Playa del Inglés se pohybuje v řádu 35-40 tisíc denně. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist