Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náhradní doprava z údolí Taurito do přístavu Mogán, víme jak na to

8. 10. 2017

 076_resize.jpg

Silnice GC-500, která spojuje turisticky oblíbené údolí Taurito s přístavem a městem Mogán, je již několik týdnů uzavřená. Na vině jsou opakované sesuvy skal (informovali jsme ZDE).

Silničáři zatím nestanovili termín zprovoznění této pobřežní magstrály, vedoucí klikatými serpentinami po skalních stěnách a spojující města Maspalomas, Arguineguín, Puerto Rico, Playa del Cura, Taurito a právě přístav Mogán (mapa) a každý, kdo se chce dostat do přístavu Mogán, musí tedy používat dálnici GC-1. Ta však nemá v údolí Taurito sjezdy a výjezdy všemi směry, resp. z údolí se dá vyjet jen směr letiště a sjet se dá také jen ze stejného směru

A to samozřejmě komplikuje situaci zejména turistům, kteř tráví svou dovolenou v hotelech skupiny Princess a dalších oblíbených hotelech tohoto údolí a chtějí navštívit přístav Puerto Mogán, oblíbený nejen kvůlli chráněné pláži, pátečním trhům, ale také kvůli spoustě výborných restaurací a barů. 

A protože uzavření silnice GC-500 bude trvat týdny, ale spíše měsíce, přinášíme vám řešení jak se z Taurita do přístavu Mogán dostat. 

Hned v úvodu je nutné říci, že pěšky po pobřeží to není možné a jinudy než po silnici prostě cesta nevede.

Nejsnadnější variantou je samozřejmě využití vozů taxislužby, které vždy a v dostatečném počtu čekají na své zákazníky ZDE. Na stanovišti na konci údolí směrem od moře k dálnici. Pěšky to je od moře necelých 600 metrů - TRASA. Je však nutné počítat, že taxík bude trochu dražší. Musí z údolí vyjet na dálnici (2 km), jet 5 kilometrů směr letiště, na sjezdu Tauro se otočit (1 km) a následně vás odvést do přístavu Mogán, což je 8,6 km (trasa). Celkem ujede cca 16-18 km. Cesta z Taurito do přístavu tak nebude stát 8 eur jako po pobřeží, ale je nutné počítat s cenou za jeden směr kolem 18-20 eur. 

Nejlevnější variantou je využití autobusů společnosti GLOBAL. Ta po dobu výluky na silnici GC-500 vede všechny linky ve směru Mogán po dálnici GC-1, ale pro turisty v údolí Taurito zavedla "speciální linku" č.33, která pendluje mezi Taurito a Playa del Cura. Zastávka je na tradičním místě, na kruhovém objezdu silnice GC-500, nedaleko od stanoviště taxi - ZDE. Jízdní řád je na titulní fotografii, ale najdete ho i ZDE

Tato linka vás dopraví do Playa del Cura na zastávku (MAPA), odkud odjíždí linky č.1 a č.32 do přístavu Mogán. 

Další možností, jak se dostat z Taurito do přístavu Mogán, je z Playa del Cura pokračovat busem číslo 70 nebo 91 do Puerto Rico a ze zdejší zastávky dojít pěšky do přístavu (TRASA) a do Puerto Mogán dojet lodí společnosti Bluebird. Její lodě kotví ZDE. Lodní lístky se kupují na místě a zpáteční do Puerto Mogán na osobu vyjde na 11e. POZOR! V pátek, kdy jsou v Puerto Mogán trhy je nutné počítat s obrovským zájmem lidí a dlouhými fronatmi. 

Busy č. 70 a 91 vás zavezou i na oblíbenou pláž Amadores. 

Náš tip : když budete v Puerto Rico, někdy mezi 16 a 23 hodinou a budete mít hlad, nezapomeňte se stavit v restauraci Panda WOK ve zdejším obchodním centru. Za 9e na dospělého a 6e na dítě budete mít bez omezení nejen čínu, ale také výborné sushi, ovoce, zeleninu, sladkosti a hlavně mořské plody. Čekají na vás pěkně na ledu a kuchař vám je připraví na grilu. Krevety, škeble, ryby, losos, chobotnice a spousty dalšího. Jen opatrně. Woků je v tomto obchodním centru hodně, ale jen jeden je ten pravý s Pandou. Najdete ho úplně vzadu, vpravo a až na střeše. Nejlepší přístup je po ulici a vzadu po schodech k nápisu Welcome a pak už jen 10 metrů doleva - MAPA. A od busu to opravdu není daleko - TRASA. Odolejte nabídkám jiných naháněčů, opravdu se to vyplatí. 

Tak držíme palce a přejeme hezkou dovolenou!

V případě dotazů jsme k dispozici na webovém chatu na www.grancanariaforum.cz a nebo na emailu grancanariaforum.cz@gmail.com.  

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist