Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nasazení orlů proti přemnoženým holubům

6. 10. 2014

 las-canteras-orlove.jpg

Ten, kdo navštívil Gran Canaria opakovaně, po několika letech, si nemohl nepovšimnout velkého množství holubů, a to nejen na veřejných místech. Holuby mají až pět mláďat ročně a jejich přemnožení začíná být alarmující. 

V pondělí byl v Las Palmas na pláži Las Canteras proveden první test účinnosti nasazení dravých ptáků proti přemnoženým holobům. Jedná se o velmi šetrný systém, často používaný na letištích, který má za cíl především zastrašit ptáků, kteří se bojí svého přirozeného nepřítele. 

Radnice a příslušné orgány ochrany zdraví bojují s přemnoženými holuby díky jejich vysoké reprodukční schopnosti zatím marně. Zatímco v lednu až září roku  2013 bylo odchyceno v Las Palmas 3.427 holubů, za stejné období roku letošního to bylo již 4.835 ptáků. Proto je nyní důležité využít sokolníky, aby ptáci měli pocit strachu a nezůstávali ve městě.

Jen na Playa de Las Canteras, v lokalitě od Plaza de La Puntilla až po Auditorio Alfredo Kraus bylo letos odchyceno 1.140 holubů. Úřady vyzývají obyvatelstvo aby ptáky nekrmili. 

FOTO-4. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist