Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová vyhláška o ochraně pobřeží stanovuje vysoké pokuty

8. 3. 2013

 p1175226_resize.jpg

Dnes vstupuje v platnost nová vyhláška radnice San Bartolomé de Tirajana, přijatá na plénu dne 8.2.2013. Vyhláška se týká užívání a ochrany pobřeží

Vyhláška neobsahuje žádná nová nařízení, ale pouze upřesňuje vyhlášky přijeté dříve jednotlivými městy co do výše pokut a rozděluje přestupky podle závažnosti.

Vyhláška má zajistit především ochranu pobřeží jako zdroje cestovního ruchu a především zakazuje vypouštění a ukládání odpadů všeho druhu v pásu pláží a pobřeží, zejména pak papír, plasty, potravinářské odpadky, plechovky, lahve, cigaretové nedopalky nebo žvýkačky.

V tomto smyslu vyhláška rozšiřuje pojem pláží i o pobřežní promenády, kde zakazuje distribuci reklamních materiálů včetně jakéhokoli jednání zahrnujícího nabízení služeb a produktů, roznášení letáků a brožur, reklamních plakátů a to včetně akustické nebo vizuální formy šíření.

Dále je zakázáno z důvodů čistoty, hygieny a veřejného zdraví krmení zvířat, která mohou být zdrojem nekontrolovaného šíření nákaz. 

Vyhláška dále zakazuje nabízení masáží a praktik ke zdobení těla, nebo i zakazuje pití alkoholických nápojů mimo restaurace a jejich terasy či mimo místa prodeje. 

Pokuty jsou velmi přísné, od 750 do 3000 euro. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist