Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová vyhláška pro taxikáře v Las Palmas vstupuje v platnost

1. 9. 2014

 taxi-las-palmas-stanoviste.jpg

Městská rada v Las Palmas oznámila, že místní policie bude od dnešního dne provádět kontroly, zda taxikáři plní novou vyhlášku.

První velká kontrola se bude provádět dnes od 11 hodin na stanovišti taxi  u nákupního centra Las Arenas) před budovou Auditorio Alfredo Kraus a jejím cílem je ověření, zda taxikáři mají novou uniformu, která se skládá ze světle modré košile nebo košile s krátkým rukávem a tmavě modrých nebo černých kalhot.

Vyhláška však určuje nejen uniformu. Zaměstnavatel zaměstnancům oznámil, že apeluje na nutnost používáná uniformy, pokud nechtějí dostat pokutu. Zaměstnanci taxislužby nesmějí být v práci déle než osm hodin a policie bude také důsledně sledovat zda jsou splněny u aut taxislužby velmi přísné podmínky v údržbě a stavu taxi.

Na zavedení dalších požadavků, určených vyhláškou, mají taxikáři dvouletou přechodnou dobu. Jedná se o povinné zavedení platebních terminálů a instalaci zařízení GPS. Radní pro dopravu Ángel Sabroso uvedl, že radnice poslala loni v srpnu všem 1630 taxikářům dopis, kde je na novou vyhlášku, platnou od 1.9.2014 upozorňovala. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist