Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nudismus již bez omezení

10. 2. 2013

 

fotografie0837_resize.jpg

Maspalomas se již léta pyšní jednou z nejhezčích písečných pláží na ostrově. Nudisté na ní měli vyhláškou radnice v San Bartolomé vymezenou zónu, kde se mohli opalovat a koupat nazí. Ta však již od dnešního dne neplatí. 

Počínaje dneškem mohou nudisté volně využívat všechny pláže v San Bartolomé de Tirajana. Radnice se dlouhodobě snažila zajistit všemi prostředky, že nudisté budou mít "svůj" prostor na pláži vymezený a proto vše regulovala vyhláškou. Ta však podle zjištění právníků byla v rozporu se zákonem o pobřeží a musela být zrušena.

To znamená, že již neexistuje pro nudisty žádné omezení a neexistuje ani žádné ustanovení, které na plážích v Maspalomas zakazuje nahotu. Návštěvníci nyní mohou ležet nazí na pláži nebo se koupat v moři, aniž by se museli obávat trestu policistů.

Uvidíme, kam tato situace povede a zda radnice podnikne nějaké kroky k opětovné regulaci. Ti, kteří pláže v Maspalomas znají, určitě potvrdí, že i za platnosti vyhlášky docházelo nezřídka k excesům. Není totiž vždy nudista jako nudista. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist