Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obchodníci v Luis Morote věří v oživení

28. 1. 2014

 

luis-morote-kavarna.jpg

Obchodníci v ulici Luis Morote v Las Palmas (mapa) očekávají po sedmi hubených krizových letech a měsících stavby pěší zóny, oživení a záchranu jejich živností. Ulice je hlavní spojkou mezi přístavem, kde přistávají zaoceánské parníky a promenádou podél pláže Las Canteras.

 

Městská rada se rozhodla uzavřít pro automobilovou dopravu další úsek této ulice a to mezi ulicemi Albareda a 29. dubna. Přesto obchodníci věří, že přestavba na pěší zónu jim pomůže zachránit jejich obchody.

Většina obchodníků souhlasí s tím, že ulice je po přestavbě, která byla provedena v posledních šesti měsících v úseku mezi ulicemi León y Castillo a 29. dubna, mnohem lepší (FOTO). Nicméně, ne všichni obchodníci se shodují na tom, že uzavření ulice pro automobilový provoz a její přeměna na pěší zónu je to správné pro jejich obchody, protože přišli o zákazníky, kteří přijeli, na chvíli zastavili, nakoupili a pokračovali v cestě. Nyní se tento typ zákazníků, který nebydlí v okolí, do jejich obchodů nepodívá. 

Ulice je sice čistší, krásnější, ale bez zákazníků. Obchodníci však věří, že jejich výpadek bude kompenzován větším přílivem turistů i když připouštějí, že turisté nakupovat nemusí.

Obchodníci si rovněž stěžují na "obrovské ztráty", způsobené uzavřením ulice po dobu šesti měsíců za účelem přestavby její části na pěší zónu. JIž vznesli požadavek na radnici s cílem získat dotaci nebo osvobození od daně, které by jim umožnilo kompenzovat ušlý zisk. 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist