Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obnovení přírodních mořských bazénů v Castillo del Romeral

19. 11. 2013

 

268_resize.jpg

Město San Bartolomé získala souhlas od ministerstva pro správu pobřeží a moře k realizaci projektu obnovy dvou bazénů v Castillo del Romeral. Investice vyjde na přibližně 51.000 eur.

Práce začaly minulý víkend a nyní probíhá čištění  s cílem obnovy tohoto přírodního zařízení pro širokou veřejnost. je smutným faktem, že zařízení nedostávala patřičnou údržbu více než 15 let.

Oba bzény leží v centru města při pobřeží, jsou čiroké cca 45 metrů a jsou vybaveny velkou sluneční terasou. Relaxovat u nich může velké množství obyvatel.

Bazény budou v rámci rekonstrukce vybaveny i nerezovými schody o délce přes 2 metry, kotvené do codníku. Tři budou instalovány ve velkém bazénu a zbývající v malém. Tyto schody umožňí přístup do vody i při odlivu.

Základní práce spočívají v odstranění štěrku a dalších nečistot ze dna bazénů a jejich prohloubení. Všechny vytěžené materiály budou rozprostřeny podél pláže v blízkosti rybářského přístavu. 

Obnoveny budou také desky a betonové plochy po obvodu bazénů, které jsou nyní po letech vlivem počasí a moře velmi ostré. Opravena bude i zeď mezi bazény a mořem, hojně využívaná nyní rybáři. 

Mořské bazény v Castillo del Romeral jsou pro mikrobiologickou jakost vody uvedeny v seznamu oblastí koupání na Gran Canaria, zpracované technologickýcm institutem Univerzity v Las Palmas.

Náš fotoblog z města je ZDE

 

romeral-cisteni-bazenu.jpg

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist