Jdi na obsah Jdi na menu
 


Od 14. září 2020 budou nutné při návratu z Kanárských ostrovů do ČR testy

4. 9. 2020

corona.jpg

Jak uvádí na svém webu Ministerstvo zahraničí České republiky, Kanárské ostrovy jsou od 14. září 2020 zařazeny mezi rizikové oblasti

Citace z webu MZV: S účinností od pondělí 14. 9. 2020 budou ze seznamu zemí s nízkým rizikem nákazy vyřazeny Kanárské ostrovy. Bezprostředně po návratu do ČR tak bude platit povinnost telefonicky nebo jiným vzdáleným přístupem kontaktovat příslušnou krajskou hygienickou stanici (podle místa trvalého bydliště) a bezodkladně se na vlastní náklady podrobit RT-PCR testu na SARS CoV-2. Výsledek je pak nutné oznámit dané hygienické stanici nejpozději do 72 hodin od vstupu na území ČR. Výjimku z testování mají osoby mladší 5 let. (ODKAZ)

Kanárské ostrovy doplácejí na velmi benevolentní přístup k epidemiologické situaci ze strany centrální španělské vlády, kanárské vlády ale i dílem vlastních obyvatel (informovali jsme např. ZDE). A přitom i díky neuvěřitelně přísné jarní karanténě klesly koncem června počty nemocných novým koronavirem skoro na nulu. 

Nejhorší je situace na ostrově Gran Canaria, ostatní ostrovy tak doplácejí na ohniska nákazy, která jsou mimo kontrolu zejména v hlavním městě Las Palmas. Přehledně všechny údaje k epidemiologické situaci najdete na našem webu ZDE

Nový koronavirus se na ostrov Gran Canaria paradoxně nedostal v rámci "turistického ruchu", ale byl na ostrov "importován" z Madridu, kde je epidemiologická situace nejhorší  z celého Španělska. "Pacient nula" nakazil po svém příletu na Gran Canaria začátkem srpna asi 140 lidí na několika diskotékách. 

covid19---02-09-2020.jpg

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist