Jdi na obsah Jdi na menu
 


Od neděle má na kanárských ostrovech celý týden pršet

21. 10. 2016

 fotografie3902_resize.jpg

Loni v těchto dnech měly již Kanárské ostrovy za sebou první podzimní deště, letos to však vypadá, že se léto nechce bez boje vzdát.

Ve středu i ve čtvrtek tento týden teploty na jihu ostrova Gran Canaria atakovaly třicetistupňovou hranici a i na dnešní den a sobotu předpovědi spíše přejí koupání či příjemným procházkám. Vše by se však mělo změnit od nedělního odpoledne, kdy by ke Kanárským ostrovům měla dorazit od západu studená fronta. 

Ta by měla, podle předpovědi, přinést zemědělci dlouho očekávaný déšť. Pršet má začít již v neděli ráno a s mírnými přestávkami by srážky měly setrvat nad ostrovem Gran Canaria až do pátku. Nejvíce deště se očekává příští středu a čtvrtek, kdy meteorologové očekávají srážky na úrovni 32, resp. 8 milimetrů na m2, zatímco v úterý a ve středu by srážkový úhrn neměl přesáhnout 5 mm na metr čtvereční (předpověď). 

Více o počasí včetně výstrah španělské národní meteoagentury, matematických modelů, radarových snímků, teploty oceánu, stavu na jednotlivých plážích nebo tabulek s hisorickými teplotami najdete na našem webu ZDE.

 

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist