Jdi na obsah Jdi na menu
 


On line referendum v Las Palmas. Bude pláž Canteras nekuřácká?

1. 12. 2017

 las-canteras-sin-humo.jpg

Hlasování na internetu znělo nedávno jako scifi, nyní se však stává realitou.

O uplatnění nové metody pro lidové hlasování v Las Palmas nyní rozhodla městská rada. A hned první referendum bylo vypsáno k velice citlivé záležitosti : kouření na pláži Las Canteras.

Město chce občanům položit dvě otázky, které jsou velmi jednoduché, První otázka zní : „Jste pro nebo proti kouření na pláži,“ druhá je pak spíše dotazem "Jak velký díl pláže má být klasifikován jako nekuřácká zóna? 25% nebo 50% nebo dokonce celá pláž o délce 2,9 km?".

Referendum se uskuteční výhradně na webových stránkách https://decide.laspalmasgc.es/ od 4. do 17. prosince. Podmínkou účasti je registrace občana. Výsledek bude pro město závazný a pravděpodobně již na zasedání městské rady 19.prosince 2017 bude výsledek referenda ukotven vyhláškou. 

Hlasovat však může jen ten, kdo má trvalé bydliště v Las Palmas, vyloučeni z hlasování jsou turisté či obyvatelé z jiných částí ostrova.

Tento typ referenda není ničím neobvyklým a provádí se již v několika obcích ve Španělsku. Cílem je učinit referenda atraktivnější a posílit přímou demokracii. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist