Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy mandlových květů začínají na Gran Canaria již tento víkend

20. 1. 2015

001_resize.jpg

Na Gran Canaria každoročně na přelomu ledna a února rozkvétají mandlovníky a úbočí strmých údolí se začínají plnit bílými a růžovými květy. A Canarios, ale i stále více turisté, se začínají připravovat na oslavy, zasvěcené právě mandlovým květům. 

Bývaly doby, kdy tyto fiesty byly ryze regionální záležitostí místních obyvatel v horských vískách. Postupem času ale stále více a více turistů vyjíždí do hor, aby se nechali unést nádherně rozkvetlými stromy. 

Jako první letos s fiestou netradičně začíná vysokohorské město San Bartolomé de Tirajana, ve dnech 24.-25.1.2015. Nejvhodnější den pro výlet je neděle 25.1.2015, kdy je i farmářský trh a "Ruta de Tapas" i s kozím masem.  Pro milovníky vína je připravena prohlídka vinařství s ochutnávkou výborných vín, včetně barikových.  

Následovat bude Tejeda, nádherné horské městečko, obklopené skálami a umístěné mezi skalními monumenty Roque Nublo a Roque Bentayga. Zde oslavy proběhnou od 30.1. do 31.1.2015Nejvhodnějším termínem  je sobota 31.ledna, kde se ve městě koná od 10:00 hod. farmářský a řemeslný trh. Ochutnávky tradičních kanárských jídel a vín jsou ale i v neděli, kdy se také vyplatí do města vyrazit. 

Fiesty pak uzavře oslava ve Valsequillo, v podhorském městečku nad severovýchodním pobřeží, zde se budou lidé veselit od 7. do 8. února letošního roku. Nejvhodnějším termínem bude  sobota 7.února. 

Ve všech kanárských městech se velmi špatně parkuje, o fiestách, kdy se do měst sjíždějí tisíce lidí je pak situace doslova tragická, silnice před městy bývají uzavřené a parkoviště přeplněné. Pokud však využijete nabídku našeho výletu - LINK - s parkováním nebudete mít žádné starosti. Po dobu cesty do místa oslav a zpět vám poskytneme výklad k historii i současnosti Gran Canaria, zastavíme se na místech, která v "bedeckrech" nenajdete, provedeme vás po jednotlivých městech, doporučíme ta správná tapas, třeba z kozího masa a seznámíme vás s programem oslav, doporučíme co je důležité vidět a o co nepřijít. 

Tak neváhejte a kontaktujte nás telefonicky +420 702 560 575 anebo emailem grancanariaservis.cz@gmail.com. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist