Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osud dálnice do Mogánu je nejistý

22. 10. 2012

gc_1_dalnice_mogan.jpg

 

Starosta Moganu, Francisco González, obvinil šéfa kanárské administrativy, Paulina Rivero, že přeferuje výstavbu dálnice na Tenerifě.

Zatímco rozestavěný úsek dálnice na Tenerife bude brzy dokončený, napojení dálnice na Taurito se oddaluje, ačkoliv na stavbu jsou vyčleněné peníze a vše je vyprojektováno.

„Rivero je neúnavný, pokud se týká dálnice na Tenerife, zatímco obyvatelé Mogánu a přilehlých oblastí musí jezdit po nebezpečných silnicích“, řekl starosta po setkání s vrchním tajemníkem pro rozvoj infrastruktury Gonzalo Ferre v Madridu.

Francisco González po svém návratu z Madridu řekl, že vrchní tajemník se jasně vyjádřil, že stát převedl pravomoce týkající se výstavby silnic do rukou kanárské administrativy. Jakmile se tento krok uskutečnil, nemá centrální vláda již více žádné kompetence zasahovat do regionálních záležitostí.

Vrchní tajemník současně potvrdil, že kanárské ostrovy obdržely v tomto roce 56 miliónů euro ze státního fondu, aby mohly dořešit jednotlivé projekty podle jejich priority.

Závěrem je nezbytné dodat, že Paulino Rivero je rodákem a obyvatelem Tenerife. Dále je nezbytné doplnit, že vybudování sjezdu do barranca Taurito brání především vlastnické spory o pozemky, přes které se má vjezd realizovat. Majitel pozemků a současně majitel celé barranca (údolí vedoucí z hor k moři) je identická osoba. Rivero v této záležitosti zdůrazňuje, že není možné ze státních zdrojů vykupovat za 28 miliónů euro pozemek od osoby, která bude následně z napojení na dálnici profitovat tím, že jeho další pozemky se mnohonásobně zhodnotí a budou investorsky zajímavé.

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist