Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otec se synem se utopili na Playa del Inglés

5. 1. 2015

cruz-roja-2.jpg

Otec a syn, 65 a 36 let, se utopili dnes dopoledne na pláži Playa del Inglés v okrese San Bartolomé. Informovali o tom Červený kříž (Cruz Roja) a Koordinační centrum záchranných akcí (CECOES).

Přesně v 10.16 hodin bylo centrum CECOES upozorněno, že v pobřežních vodách proti obchodnímu centru Anexo II na Playa del Inglés se topí 2 osoby. Současně byla vyrozuměna limnka 112 a aktivovány záchranné složky.

Jak informoval mluvčí Cruz Roja, oba postižení jsou španělské národnosti s trvalým bydlištěm ve Švýcarsku. Syn podle údajů záchranářů zpozoroval problémy svého otce, snažil se jej zachránit, ale následně oba utonuli.

Na místě zachraňovali všechny složky záchranného systému včetně příslušníků policie a civilní obrany a vrtulníku námořních záchranářů. Helikoptéta po příletu nakonec zasahovat nemusela, protože pobřežní hlídce se podařilo otce i syna zachytit a dopravit na pobřeží. Zde byly prováděny resuscitační úkony, bohužel bez úspěchu.

Opět se potvrzuje, že návštěvníci jihu ostrova velmi často podceňují nebezpečí vysokých vln a spodních proudů. Je nutné, aby koupající plně respektovali výstražné vlajky pracovníků Červeného kříže, kteří zajišťjí bezpečnost na plážích. Na řadě míst Playa del Inglés dnes byly vyvěšeny červené a žluté vlajky. Záchranáři doporučují nezkušeným plavcům v žádném případě se nekoupat při žlutých, natož při červených vlajkách a nevzdalovat se příliš od břehu. Koupání je bezpečné jen při zelené vlajce. Plavec by měl vždy reálně odhadnout své síly a sílu oceánu, zvláště při odlivu a vysokých vlnách, kdy moře stahuje plavce silně zpět. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist