Jdi na obsah Jdi na menu
 


Park Estadio Insular v Las Palmas již přivítal první návštěvníky

13. 5. 2015

park-estadio-insular.jpg

Park, který vyrostl v posledních měsících na místě, kde dříval stával fotbalový stadion Estadio Insular, je již otevřený. Včera, bez jakýchkoliv oficialit, otevřel své dveře návštěvníkům.

Jako první park navštěvují školáci, aby viděli, jak se od 29.5.2014, kdy začala rekonstrukce bývalého stadionu, naplnily představy investorů, tedy radnice města Las Palmas a ostrovní vlády Gran Canaria. Záměrem bylo udělat na volných a nevyužívaných parcelách doslova "zahradu ve městě". Tento plán zvítězil, i když se mnozí občané domáhali spíše vybudování parkovacího komplexu, který by řešil akutní problémy s nedostatkem parkovacích míst v této části města.

Stavba, která přišla daňové poplatníky na 1,8 milionů euro, byla rovnoměrně financovaná radnicí a ostrovní vládou. Na místě, kde dříve hrával své zápasy fotbalový klub Unión Deportiva, a poslední zápas se zde odehrál v roce 2003, je nyní zelená plocha o výměře celkem 6 tisíc m2, která je na ploše 2.300 m2 "zalesněná" palmami, které dodalo zahradnictví Viveros Godoy.

Sportovcům je k dispozici fitness pod širým nebem, děti se zase můžou seznámit s historií fotbalového klubu UD Las Palmas, které zde vítalo své fanoušky od roku 1949 do 2003. Zajímavostí je velké dětské hřiště o rozloze 1.600 m2. Naplánována je restaurace a kavárna. 

FOTO

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist