Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plavba přes Atlantik jako před 100 lety

25. 9. 2014

 plachetnice-europe.jpg

Do přístavu La Luz v Las Palmas včera připlula plachetnice "Evropa". Namířeno má po krátké zastávce přes Atlantik do brazilského Salvadoru.

Loď, která má za sebou více než sto let existence, nabízí za 2.300 až 2.800 euro za osobu neuvěřitelný zážitek a soudíc podle lidí na palubě, je plná. Kdo má potřebné peníze, volný čas a dostatek odvahy, ten se vydá již za 2 dny na měsíční plavbu přes Atlantik.

Plachetnice nenabízí svým cestujícím žádný komfort, jako jiné zaoceánské parníky. Naopak, cílem je se co nejvíce přiblížit dobám před sto lety. takže žádná vycházka do přístavu, ale po zakotvení pěkně hadříky do rukou a cídi a cídit.

"Zážitek, který jen tak nezapomenete" doslova varuje leták na tuto plavbu. Nikdo nemusí mít ani žádné zkušenosti, stačí se řídit instrukcemi 15 profesionálních námořníků na palubě plachetnice. A mít dostatek odvahy a respektu před plavbou přes oceán.

Evropa byla postavena v roce 1911 v loděnici v Hamburku. Poté, co sloužila na různých obchodních misích, skončila jako nepotřebná v polovině osmdesátých let v jednom holandském přístavu. 

V roce 1994 byla opravena a stala se velkým lákadlem pro cestovatele, které fascinují netradiční zážitky. Se svými 56 metry délky, 7,4 metry šířky a třemi stožáry je skutečně impozantní a vyvolává nejen u milovníků dobrodružství nostalgii po dobách dávno na mořích minulých.

Klienti Evropy nemají během plavby na růžích ustrláno. Ke spaní jim slouží houpací síť, kabiny jsou sice se sociálním zázemím, ale pro dva, čtyři a nebo také šest lidí. Organizátoři však na své námořníky mysleli po dobu jejich volna, na palubě je hudba, bar a dokonce se třikrát za den podává jídlo.

Takže, šťastnou plavbu! 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist