Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pláž pro psy - první na ostrovech

17. 5. 2013

plaz-pro-psy.jpg

Radnice v hlavním městě Gran Canaria rozhodla o zřízení pláže o výměře 6000m2 na pobřeží Jinámar. Rekreační oblast pro psy na pláži Bocabarranco v okolí Jinámar, určená pro rekreaci, koupání a zábavu s domácími mazlíčky je první na kanárských ostrovech a byla otevřena již dnes. 

Pláž se nachází v místě (MAPA), kde příliv a odliv umožňují přirozené praní písku a to garantuje zachování hygienických předpisů. 

Manuel Morales, předseda kolegia veterinářů Las Palmas, a zástupci různých skupin a sdružení na ochranu zvířat se zúčastnili otevření této pláže, která se přidá k šesti zónám a psím parkům, které v hlavním městě již čtyřnohým miláčkům slouží.

Státní správa vybrala tuto pláž především proto, že není příliš vhodná pro koupání občanů z důvodu silných vln a větru.

Radní Gonzales uvedl, že povolení této oblasti není trvalé a může být zrušeno na základě zkušenosti o novém využívání. Oblast bude označena o způsobu nového využití a budou zde i umístěny tři koše pro sběr organického odpadu.Gonzalez dále zdůraznil, že majitelé mohou chodit se psy na pláž pouze tehdy, pokud jsou zvířata očkovaná a odčervená.Zvíře musí být také v doprovodu dospělé osoby po celou dobu a majitel musí domácího mazlíčka mít stále pod kontrolou. Pokud je pes považován za nebezpečné zvíře, musí být vybaven náhubkem a musí být na vodítku. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...to musím do ,,psího,, nebe oznámit ...

(SLÁVA D., 21. 5. 2013 19:10)

Hola ,to by náš už 2 roky zesnulý kanárský pejsek ,,TRHÁNEK,, ,měl radost.. skonal po krásných prožitých letech na ostrově. Žena ho dostala jako týdenní štěně ,zn. perro de aqua ,šp. resp.portugal.vodní pes ,ve šp. rozšířená rasa . Po našem návratu v r. 2003 jsme ho měli do r. 2011 a celkem se dožil 18 -ti roků,což je docela ,,rarita,,. Ted´´máme obdobného ,ale z českých luhů a hájů . Zdraví ex-kanário Sláva D.

Re: ...to musím do ,,psího,, nebe oznámit ...

(GranCanariaForum, 21. 5. 2013 21:36)

18 !! let, to je pro psa nádhera. A ještě zvládnul let do Evropy? Pašák, i když to mu bylo o pár míň :-). Už na "vodníka" koukám na google, krasavec! Jinak k tématu, někdy ty psy chudáky lituju, že na pláž nemůžou. Snad jediná, kde to "vecinos" povolují je Playa de Ojos de Garza. Turisti na jihu by se asi zbláznili :-(.

 

 

 
TOPlist