Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pláže v Maspalomas se ve středu opět otevřou, ale ne pro všechny ...

4. 5. 2020

8149.jpg

Pláže v Maspalomas, Pasito Blanco, Meloneras, San Augustín a další pláže v okrese San Bartolomé de Tirajana se ve středu 6. května znovu otevřou. Přístupné však budou jen pro použití povolené ve vyhlášce o stavu poplachu, jak uvádí radnice.

Původně se Městská rada San Bartolomé de Tirajana rozhodla ponechat pláže uzavřené s tím, že bude „čekat, jak bude obyvatelstvo reagovat na první dekret o rozvolnění karantény s cílem zajištění bezpečnosti všech obyvatel",  ospravedlnil původní rozhodnutí radnice radní pro pláže a pobřeží Samuel Henríquez.

Nyní doufá, že obyvatelstvo bude reagovat jako dříve „odpovědným způsobem, bude si udržovat odstup a bude se držet výhradně toho, co vyhláška umožňuje“.

Používání pláží bude povoleno počínaje středou pro sportovce, kteří provozují vodní sporty a běžce, pro všechny ve stanovených časových pásmech (6:00 až 10:00 / 20:00 až 23:00). Pokud jde o lidi, kteří chtějí chodit na procházky, mohou se procházet po pláži, pokud se při tom nevzdálí více než kilometr od svého domova, podle pravidel stanovených ministerstvem zdravotnictví. Koupání a opalování jsou zcela zakázány.

Rovněž je třeba připomenout, že obyvatelé nesmějí použít motorové vozidlo nebo veřejnou dopravu k cestování do míst, kde chtějí vykonávat povolenou fyzickou aktivitu. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist