Jdi na obsah Jdi na menu
 


Počty cestujících na trajektech stále stoupají

18. 7. 2013

fredolsen2012.jpg

Je to již více než rok, co zkrachovala letecká společnost Islas Airways a nyní, očištěná konkurzem od dluhů, klepe na trh s dopravou mezi ostrovy. Stále však čeká na udělení licence a tak se může stát, že mezitím budou karty rozdány již ve prospěch námořní dopravy. 

Zatím drží monopol v letecké přepravě společnost Binter Canarias a také díky štědrým dotacím autonomie na ceny letenek pro residenty svůj "monopol" vdečně využívá. Tedy spíše využívala. 

Skutečně tržně se zachovala začátkem roku společnost Fred Olsen, provozují trajekty mezi ostrovy a také mezi ostrovy a kontinentem. Fred Olsen v té době razantně snížil ceny jízdenek a cestující to odměnili hojnou účastí. (O problematice jsme dříve informovali ZDE)

Za posledních 5 měsíců se počet cestujících mezi ostrovy, kteří využívají trajekty Fred Olsen, zvýšil v porovnání s rokem 2012 o plných 182.000. V tom samém čase počet cestujících využívajících leteckou dopravu klesl dramaticky až o 20%. Společnost Fred Olsen na tento vývoj reaguje pružně a podle posledních informací bude neprodleně posilovat své kapacity. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist