Jdi na obsah Jdi na menu
 


Počty imigrantů se zvyšují, policie na ostrovech v pohotovosti

13. 8. 2014

 uprchlici-meloneras.jpg

Není dne, aby agenturní zprávy nepřinášely informace o desítkách uprchlíků, kteří se snaží dostat z afrického kontinentu do Španělska. 

Situace není napjatá jen v Melilla, tedy ve španělské enklávě v Maroku, ale i na moři před španělským přístavem Cádíz. Každý den pohraniční hlídky registrovalují až 100 uprchlíků, za posledních 24 hodin jich bylo již tisíc a nastává kritická situace.

Cílem afrických uprchlíků jsou již tradičně i kanárské ostrovy. Za prvních sedm měsíců letošního roku registruje policie a pobřežní hlídky kanárských ostrovů již 178 ilegálních přistěhovalců, kteří se dopravili na ostrovy na devíti člunech. Je to číslo, převyšující počty nelegálních přistěhovalců za celý rok 2012,  kdy bylo zadrženo celkem 173 lidí, a blížící se počtům z roku 2013, kdy úřady registrovaly 196 afrických uprchlíků.

Letos se zdá, že počty z předchozích let budou stoprocentně překročeny. Všechny pobřežní a pohraniční hlídky jna kanárských ostrovech sou v maximální pohotovosti. Situace na africkém kontinentu se zhoršuje a pro řadu Afručanů je emigrace jediným řešením.

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist