Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podmořská perla Gran Canaria

25. 8. 2013

 

el-cabron-1.jpg

Pláž Playa El Cabrón (mapa) poskytuje nedaleko města a přístavu Arinaga potápěčům přístup do podmořského ráje. Velkolepé podvodní scenérie, čisté moře a snadný přístup, to je to, co dělá pobřežní vody u této pláže rájem pro profesionály i amatéry. 

 

Nejcenějším pokladem této lokality jsou jeskyně, zákoutí a oblouky, ve kterých se drží velká hejna ryb včetně například vzácných mořských koníků či velkých baracud. 

Playa El Cabrón nabízí několik tras jak pro začátečníky ale i pro zkušené potápěče. Oblast je jedním z nejpopulárnějších potápěčských míst a některé jeskyně jsou až deset metrů hluboké.

Pro začátečníky je určena samotná pláž, kde lze bezproblémově šnorchlovat a užívat si krásu podmořského života. Ti zkušenější se vydají na otevřené moře a potápí se do jeskyní, plných podmořských živočichů. Mušle, mořští koníci, řasy, ale také baracudy, parmice nebo chobotnice. Lokalita je vyhledávána i profesionálními fotografy, kteří využívají speciální ekosystém, kde se rozvíjejí malé druhy mořských živočichů. 

Zkušení potápěči se rádi potápí do El Hoyo, dutiny v hloubce 22 metrů, kde mají možnost vidět například mimořádně velké baracudy. Skvělé samočištění pobřežní vody a nízký proud umožňuje potápěčům jasné pozorování fauny, lokalita je často využívána i pro noční potápění s malým osvětlením. 

Druhou oblíbenou lokalitou je Punta de la Sal, umístěná dále v moři a určená již jen pro zkušené potápeče. Zde jsou k pozorování opravdu velké ryby, jako například skaláry. 

Další atrakcí je vrak nákladní lodě Plasencia, který se nachází v blízkosti Pozo Izquierdo. Tato nákladní loď, která leží v hloubce 30 metrů, se stala vlastně korálovým útesem a líhní mnoha druhů ryb. I zde se pořádají výpravy pro potápění v noci, doporučuje se však přítomnost zkušeného instruktura a správné osvětlení.  

Zájemci o potápění mohou kontaktovat jednu z mnoha potápečský škol (například ZDE), které jsou rozesety na promenádě severně od hlavní pláže v Arinaga. 

 

p9214294_resize.jpg

 

el-cabron-mapa.jpg

 

 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist