Jdi na obsah Jdi na menu
 


Policie v Las Palmas přinucena k varovným výstřelům

11. 7. 2013

 

policie-protesty.jpg

Ve středu odpoledne došlo v Las Palmas v části zvané Cruz de Piedra v důsledku zadržení jednoho motorkáře, který neuposlechl výzvu dopravní kontroly, k silným protestům. 

Ani ne dvacetiletý motorkář byl na projíždce bez helmy a policisté z jednotky rychlého nasazení ho vyzvali během preventivní dopravní kontroly k zastavení. Motorkář však neuposlechl, do hlídky najel a chtěl ujíždět. Policie zasáhla, muže zadržela a při jeho zatýkání došlo k incidentu, který vyvolal vlnu odporu. 

Jeden z policistů  při nasazování pout motorkáři, povalenému na zem, použil zřejmě nepřiměřené chvaty. Toto policiejní násilí vyvolalo vlnu odporu u náhodně přihlížejích a obyvatel z blízkého okolí. Asi 80 přítomných hlasitě skandovalo hesla proti policii a násilí. Protože protestujících byla výrazná převaha, povolala hlídka posily. 

Po krátké době přijel transportér s dvacítkou policistů, ale klidu nebylo dosaženo, ba naopak. Zvýšená policejní přítomnost vedla k dalším hlasitým protestům, podle svědků se v rukou protestujících objevily i kameny, vržené směrem k policejním jednotkám.

Dav se v jeden moment přiblížil do těsné blízkosti strážců pořádku a nenávist občanů se zvyšovala, proto použila policie varovné výstřely. Podle vjádření policejního prezídia šlo o slepé náboje.  

Po výstřelech se situace zklidnila, zadržen motorkář byl odvezen a občané postupně vyklidili místo. Policie zatkla dále čtyři občany se záznamem v rejstříku trestů. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist