Jdi na obsah Jdi na menu
 


Policie zadržela čtyři Čechy, pašovali drogy na Gran Canaria

10. 11. 2014

cesi-a-drogy-2014_11.jpg

Čtyři členové lodní posádky české národnosti byli zadrženi španělskou policií, když se snažili propašovat na Gran Canaria rovných 369 kilogramů kokainu. Loď plující pod českou vlajkou byla zadržena v pobřežních vodách na jihu ostrova Gran Canaria. Vše se, podle policejních zdrojů, odehrálo u břehů Gran Canaria minulý pátek, tedy 7.11.2014.

Loď, plující pod českou vlajkou, byla na cestě na Gran Canaria z Jižní Ameriky. Kokain byl podle vyjádření policie vysoké kvality a loď o celkové délce 16 metrů byla sáčky s drogou doslova prošpikována.

Policie sdělila, že zastavení a kontrola lodě, včetně zajištění drog, proběhla bez problémů a zranění. Jednalo se o společnou operaci složek finanční a státní policie, letectva a námořnictva.

Zatčení a zadržené drogy budou odtaženi na palubě zabavené lodi do přístavu La Luz v Las Palmas, do jeho vojenské části. Po přistání, které proběhne v pondělí 10.11.2014, poskytnou zodpovědní pracovníci finanční a státní policie médiím další informace.

Zadržení občané České republiky budou spolu s drogovou zásilkou předáni do jurisdikce soudu v Las Palmas k dalšímu řízení.

Aktualizace pondělí 10.11.2014 v 08:40 : Server Novinky.cz přináší tuto informaci : „Mohu potvrdit, že naše konzulární služba řeší případ českých občanů, kteří byli zadrženi na základě držení drog. Španělská strana nás informovala, že zadržela čtyři české občany,“ potvrdil Novinkám zástupce ředitelky tiskového odboru ministerstva zahraničních věcí David Frous.


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist