Jdi na obsah Jdi na menu
 


Policie zatkla gang podvádějící s timesharingem v Mogán a Arguineguín

23. 7. 2013

 

pc064721_resize.jpg

Včera v průběhu celého dne policie na jihu ostrova Gran Canaria zadržela a následně obvinila 58 lidí (většinu z toho britské náronosti). Dotyční se měli dopouštět podvodů při prodeji timeshare dovolené.

 

Organizovaný gang se zabýval prodejem neexistujícího timeshare ubytování v Mogán a Arguineguín a jejich jednáním bylo postiženo několik tisíc turistů. 

Vyjma zatčení 58 lidí policie zabavila řadu dokumentů a počítačů z kanceláří v Arguineguin a San Bartolomé.Gang působil od roku 2007 a podváděl při prodeji dlouhodobých dovolenkových práv v aparthotelu Club Puerto Atlantico v Arguineguin.

Pro páchání své činnosti využíval gang tyto obchodní společnosti : Voyager Travel, Lifestyle Holidays, Reclaimgc a Timeshare Refund Network.

Podle hrubých policejních odhadů gang způsobil škodu více než 2000 turistům (bez upřesnění národností) a způsobil jim celkovou škodu 5 milionů EUR. Přesný počet poškozených a detailní výše škody bude známá až po vyhodnocení zabavených dokumentů.

Udajným výkonným článkem tohoto podvodu je německý občan Eugen Friedrich K., který žil od roku 1980 na Gran Canaria a již dříve byl vyšetřován pro podvody, nebyl ale nikdy souzen. Nápomocna mu měla být občanka britského království Paula B.. Hlavou organizace pak by měl být Kieron T.z Norska.

Gang vybíral od lidí na produkt s názvem Discount Holiday Club zálohy vy výši € 5.000-30.000, za což jim sliboval členství v klubu a přístup k luxusní dovolené se slíbenou slevou až 70%. Termín smluv byl většinou 5-30 roků. Systém byl takový, že na nejfrekventovanějších místech v turistických oblastech nabízeli členové gangu stírací losy pod legendou, že jsou pracovníci turistického úřadu v Gran Canaria. Při tom slibovali slevu na dovolenou. Zlákaný turista následně odjel taxíkem do Arguineguín, kde byl podroben nátlakové předváděcí akci, trvající 4-8 hodin.

Trestní oznámení ke španělské policii podalo sdružení  "Mindtimeshare" a to po několika letech analýz a sběru žádostí od údajných obětí. Sdružení se nakonec podařilo zajistit dostatečné množství důkazů o podvodné činnosti tohoto zločineckého gangu. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist