Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poplach na letišti Gando v očekávání mezipřistání prezidenta Bolívie

3. 7. 2013

 

gando-poplach.jpg

Již od půlnoci se zpravodajské servery ve Španělsku plní informacemi, že ministerstvo zahraničí odmítlo dát politický azyl bývalému agentovi CIA Snowdenovi a že se letiště ve Španělsku, včetně kanárských ostrovů, připravovala na případné mezipřistání letadla, na jehož palubě měl tento agent být. 

Podle různých informací měl Snowden odletět z Moskvy v letadle prezidenta Bolívie Moralese, kterému následně odmítlo povolit přelet řízení letového provozu Francie a Portugalska.  Letadlo nakonec skoro nouzově přistálo ve Vídni.

K záležitosti se vyjádřil ministr zahraničí Bolívie David Choquehuanca, který odmítl, že by Edward Snowden byl na palubě prezidentského letadla a vyslovil podiv nad jednáním Francie a Portugalska, které ohrozily bezpečnost letu prezidentského speciálu. Portugalské úřady odmítly dokonce přistání letadla za účelem tankování pouhých 30 minut před přistáním v Lisabonu. Tehdy vznikla obava, že letadlo poletí na Gran Canaria, což se nakonec nestalo a letadlo se vrátilo do Vídně.  

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist