Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravidla pro návrat z Kanárských ostrovů po 5.2.2021

4. 2. 2021

kontrola-letiste2.jpg

Po několika turbulentních dnech rekapitulujeme podmínky pro vstup do ČR z Kanárských ostrovů. Snad se po třech dnech změn již dalších korektur nedočkáme. 

Stručný postup při cestě z Kanárských ostrovů do ČR po půlnoci ze 4. na 5. února 2021 

a/ cestující musí před cestou do ČR vyplnit příjezdový formulář a potvrzení o jeho vyplnění předložit hraniční kontrole v ČR

b/ cestující musí na Kanárských ostrovech před odletem na vlastní náklady podstoupit antigenní test (provedený max 24 hodin před začátkem cesty), nebo PCR test (provedený nejvýše 72 hodin před zahájením cesty do ČR) a musí disponovat písemným potvrzením akreditované laboratoře o jeho negativním výsledku. Toto potvrzení musí cestující neprodleně po vstupu na území ČR předložit krajské hygienické stanici příslušné podle místa pobytu uvedeného v Příjezdovém formuláři.

c/ po příjezdu do ČR se cestující samoizoluje, do 5 dnů po příjezdu na území ČR má povinnost na vlastní náklady podrobit se RT-PCR testu a výsledek neprodleně předložit krajské hygienické stanici příslušné podle místa pobytu uvedeného v Příjezdovém formuláři. Do doby předložení negativních výsledků testu se na něj bude vztahovat povinná karanténa/samoizolace (omezení volného pohybu), tj. karanténa/samoizolace skončí nejdříve 6. dnem nebo předložením negativního výsledku testu, pokud je pozdější než 6. den.

Po dobu 10 dnů od návratu do ČR platí povinnost nosit všude mimo domov ideálně respirátory bez výdechového ventilu s třídou ochrany nejméně FFP2, KN95, N95, P2, DS, nebo alespoň jednorázovou zdravotnickou roušku.

České ministerstvo zahraničních věcí zpracovalo srozumitelnou rekapitulaci ZDE

Důležité odkazy

- OVĚŘENO - laboratoř Gran Canaria/Maspalomas (Playa del Inglés) - EURONORDIC - otevřeno i v sobotu, MAPA, telefon +34 928 771 510 (španělsky, anglicky, německy), e-mail: info@euronordic.es. Musí být předem domluvena schůzka. Lékařské doporučení není nutné. Cena testu 35e. Výsledek testu za 20 minut, potvrzení v angličtině a španělštině. 

- OVĚŘENO - laboratoře TESPOINTCANARIAS v Las Palmas, Playa del Inglés a Arguineguín. 7 dní v týdnu. Objednávka přes web. Cena antigenní test 40e. 

- OVĚŘENO - laboratoř Gran Canaria/Maspalomas (Meloneras) - nemocnice SAN ROQUE, MAPA 

OVĚŘENO - laboratoř Medical centre Puerto Rico - WEB - MAPA

- laboratoř Gran Canaria/Vecindario (zatím neověřeno)

- laboratoř Gran Canaria/Arguineguín (zatím neověřeno)

- laboratoře na Kanárských ostrovech: SEZNAM 1, SEZNAM 2, SEZNAM 3

- informační linka Ministerstva zahraničí ČR - 22 41 83 200 (po-pá 8-16 hod)

- Vyhláška Ministerstva zdravotnictví ČR 

- Informace Ministerstva zahraničí ZDE

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nemáte pravdu

(Jirka, 4. 2. 2021 18:23)

Vyhláška MZD je zastaralá. Obvolal jsem obě ministerstva a "směroplatné"

Re: Nemáte pravdu

(Karel Grancanariaforum, 5. 2. 2021 15:04)

omlouváme se, mylně jsme pochopili text vyhlášky v bodu III/1. Už jsme to opravili. Děkujeme za upozornění a návštěvu.

 

 

 
TOPlist