Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přejeme veselé Vánoce a šťastný Nový rok 2017

24. 12. 2016

 036_resize.jpg

Milí přátelé, zákazníci a milovníci ostrova Gran Canaria! 

Rádi bychom Vám všem co nejupřímněji popřáli příjemné a klidné prožití svátků Vánočních, pevné zdraví a mnoho úspěchů v roce 2017.

Děkujeme vám za přízeň, kterou jste nás poctili čtením našich zpráv a zajímavostí z ostrova a také tím, že jste s námi poznávali krásy ostrova věčného jara. 

Těšíme se na další setkání s Vámi. 

Za redakci www.grancanariaforum.cz

Karel

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

....letos tomu bude 15 let ....

(Sláva Douša, 3. 1. 2017 18:29)

Zdravím na ,,ex působiště,, a chtěl bych upozornit na ,,krajana,, jednoho z prvních Čechů na ostrově Gran Canaria. Byl to podnikatel ze Štuttgartu-původně z Českého Ráje a emigrant z r. 1948.Jmenoval se Bohuslav Jan Horáček ,zemřel v r. 2002 a in memorian dostal od prezidenta V. Havla vyznamenání za ,,mecenášský dar,, pro Český Ráj - viz Nadacion Bohemiae .. V letech ca. 1963 + -, zakoupil pozemky na ostrově ,pro budoucí výstavbu hotelů na ,,plánovaném,, turistickém centru . Postavily se na jihu ostrova ,jako spousta dalších v budoucnu... a dodnes se staví. Byli to hotely Isabel, Dolores I, II, Mercedes a Carina , kam já osobně po konkursu nastoupil v r. 1977-8. Kde jsem působil více jak 8 let ,to jsem snad už popsal v dřívější komunikaci atd. Později -respektive před mým příjezdem na ostrov už zde působilo celkem 12 krajanů ...a dnes jich je určitě mnohem více. Já měl št´astné č. 13 . O panu Horáčkovi jsou v místě jeho rodišti Trutnovsku určitě mnohé informace o jeho Nadaci a zásluhách o tento region Český Ráj ,to je v krátkosti vše , moje maličkost ,,opustila,, ostrov až v roce 2003 ,což bylo na prvotní ,,smlouvu,, ca. jen na pár měsíců a to beze smlouvy ,jen lidově ....,,per huba,, - což bylo v té době veliké riziko ,ale vyplatilo se to ,kam bych se asi jen tak nedostal a nezažil krásnou část svého života na Kanárském ostrově-místo ,,věčného jara,, -prožitků a mnohého dalšího . Proto vzpomínám v dobrém ...a čest jeho památce . Sláva Douša z Brd-Cz. Rep. Ps. jo a ještě jsem se tam oženil v Moganu a bral si Češku ... Amen .

 

 

 
TOPlist