Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přes 50 tisíc prázdninových bytů a domů je postaveno de facto mimo zákon

12. 6. 2015

fotografie2613_resize.jpg

Kanárský svaz soukromých pronajímatelů prázdninových domů a bytů (ASCAV) oznámil, že podnikne právní kroky proti postupu kanárské vlády. Ke kroku se svaz rozhodl poté, co stávající vláda nejeví žádný zájem o změnu turistického zákona. Na tiskové konferenci to oznámila předsedkyně svazu Doris Borrego.

Hlavní kritika drobných pronajímatelů se soustřeďuje na skutečnost, že podle novely zákona mají prázdninové domy a byty splnit stejné podmínky jako například hotely s kapacitou 5 tisíc lůžek. Tomu, kdo se zákonem nebude řídit ,přitom hrozí pokuta od 30.001 do 300.000 euro.

Současně svaz vyjádřil naději, že nová vláda, která se nyní sestavuje na základě voleb z 24.5.2015, spíše vyslyší přání drobných pronajímatelů. Budoucí předseda kanárské vlády, Fernando Clavijo (CC), již v březnu požadavky ASCAV podpořil. 

Borrego zdůraznila, že novela zákona sice "legalizovala" 53 tisíc bytů a domů, které vlastníci pronajímají turistům, avšak současně jim stanovila takové podmínky, které drobní majitelé a pronajímatelé nemohou splnit. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist