Jdi na obsah Jdi na menu
 


Problémy Ryanair nekončí

14. 9. 2012

boeing-ryanair.jpg

Nízkonákladovou leteckou společnost Ryanair pronásledují v poslední době ve španělském vzdušném prostoru samé problémy.
 
Není to ani 3 týdny, co musela tři letadla nouzově přistát na španělských letištích z důvodu nedostatku kerosinu (jedno z letišť bylo i na Lanzarote) a minulý týden se letadlo letící na lince z Madridu do Las Palmas potýkalo hodinu po startu s poklesem tlaku v kabině. V důsledku této události došlo k mnohočetným zraněním cestujících, kteří krváceli z nosu a uší. Letadlo linky 2011 se vrátilo zpět na letiště Barajas v Madridu, kde bezpečně přistálo.
 
Včera pak let z Düsseldorfu na Mallorcu byl postižen při přiblížení k letišti velmi silnou turbulencí, během které došlo ke zranění jednoho pasažéra a dvou členů posádky. Kapitán musel v důsledku toho žádat o nouzové přistání, aby mohli být zranění okamžitě ošetřeni.
 
Španělské úřady mezitím rozhodly, že zahájí se společností Ryanair správní řízení a to z důvodu podezření, že společnost porušuje bezpečnostní pravidla, zejména pak o povinném množství paliva při letu.
 
Je nezbytné si také připomenout, že irská nízkonákladová společnost není zejména s vládou na kanárských ostrovech v příliš dobrých vztazích po té, co jí byly od ledna t.r. odebrány příspěvky za lety z ostrovů, slíbené předchozí socialistickou vládou. Ryanair jako odpověď zrušil od října 2012 více než 20 linek na ostrovy a další výrazně omezil.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist