Jdi na obsah Jdi na menu
 


Procesí Virgen del Pino z Teror do Las Palmas bude zajišťovat 500 lidí

13. 5. 2014

 

basilicadeteror.jpeg

U příležitosti stého výročí kanonizace Nuestra Señora del Pino (představující Pannu Marii), patronky všech věřících kanárských ostrovů, se bude konat procesí, během které se Nuestra Señora del Pino přemístí z kostela ve městě Teror do diecéze v Las Palmas. 

 

Když se Virgen del Pino do Las Palmas a zpátky přemisťovala naposledy, v roce 2000, procesí se účastnilo celkem 200 tisíc lidí, řekl generální vikář kanárské diecéze, Hipólito Cabrera. 

Celou akci, která se bude konat 31.5.2014, bude zajišťovat asi 500 pracovníků buď z řad policie, armády či dalších bezpečnostních složek, včetně několika bezpečnostních agentur. Jejich práce bude spočívat nejen v regulaci dopravy po cestě, kterou se vydá procesí, ale také v opatřeních k zajištění  Virgen del Pino proti případnému poškození či projevům vandalství. Na starosti budou mít i bezpečnost samotných účastníků procesí. 

Hipólito Cabrera dále uvedl, že Virgen del Pino, opustí kostel ve městě Teror v 6.30 hod. dne 31.5.2014 a její cesta do diecéze v Las Palmas by měla trvat přibližně 12 hodin. Nazpátek se vrátí 14.6. letošního roku. 

Generální vikář dále vyzval všechny obyvatele Gran Canaria, kteří se plánují procesí zúčastnit, k uvědomělosti, slušnosti a odpovědnosti. 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist